Bezinningsreizen

In deze snel veranderende tijd is onthaasten, stilte en  bezinning van groot belang. Meer dan ooit worden we in  beslag genomen door prikkels en informatie van buiten ons.  Hierdoor is inspiratie, rust en aandacht voor jezelf stilte in  een hectisch werkzaam leven lastig in te plannen, echter  belangrijker dan ooit.  

Onze gezondheid ondervindt hinder van ons dagelijkse  ritme, prestatiedruk en verwachtingen en een burn-out kan  als vanzelfsprekend op de loer liggen. Aandacht voor rust  en bezinning geeft ruimte voor jouw unieke leven. Mogelijk  is dit herkenbaar voor jou. Door stil te staan en in stilte te  bewegen komt als vanzelf die verstilling en hierdoor kom je  dicht bij jezelf. Stilte brengt je in contact met jouw zielsverlangen en jouw passie, zodat je keuzes leert maken  vanuit je hart. Je gedachten die misschien altijd aan het  babbelen zijn krijgen steeds minder kans om gehoord te  worden en daardoor wordt het steeds stiller in jou.  

Vanuit mijn persoonlijke ervaring ben ik in 2017 van start  gegaan met het organiseren van Bezinningsreizen naar de  Sahara van Marokko en vanaf 2021 naar de Sinai in Egypte.  Het ritme van het nomadische leven en de stilte van de  woestijn geeft je de ervaring van eenvoud terug. Het leven  is simpel en door ons hedendaagse gedoe en de hectiek  zijn we gewend geraakt aan dat wat niet normaal is. Dit is  de tijd voor besef en om ons in een soort van ‘nieuwe tijd’ te  zetten, zodat leefstijl meer dan ooit met ons hart gekozen  kan worden. Bezinning nodigt uit om te ervaren wat van  wezenlijk belang is, ook voor jou kan dit van belang zijn.  Laat je uitnodigen door de woestijn en ervaar waar jouw hart naar uitreikt.

Leef je mooiste leven, wanneer dat nu niet is,  wanneer dan wel!

Aankomende bezinningreizen

Mooie woorden!
Dit zeggen anderen

Bezinningsreis Marokko, november 2019:

Waarom ik precies naar de Sahara wilde wist ik niet, maar dat ik wilde gaan wist ik wel. En van die beslissing heb ik geen spijt gekregen!

Anneke haar enthousiasme over slapen onder de sterren, mediteren bij zonsopgang en wandelen in stilte, was heel aanstekelijk en er was geen woord van gelogen.

Van te voren schoten er wel gedachten door me heen over het vele zand, de hitte en de basic-omstandigheden (in de woestijn heb je geen stromend water en sanitair): 'zou ik dat wel aan kunnen en er aan kunnen wennen?'
Eerlijk is eerlijk, het was wel even wennen maar dat ging super snel. Al snel voelde ik me één met de stilte en de omgeving. En kon ik me voorstellen hoe nomaden door de woestijn trokken en leefden.

Ondanks de basicomstandigheden werd al het eten hygiënisch bereid en heb ik geen last van mijn stoelgang gehad. Het eten was smakelijk en vers bereid. Het brood werd ter plekke in het vuur gebakken! Ik vond het vooral fijn om letterlijk zo dicht bij de aarde te leven. Door het slapen op de grond, het eten en zitten rondom het kampvuur maakt dat je goed kunt aarden.

De stilte was echt intens. Ik had tijd nodig om te wennen aan nagenoeg geen omgevingsgeluid in de woestijn. Daardoor werd ik me pas echt bewust van het lawaai in mijn hoofd, dat ik dus minder goed hoor in Nederland. Daar is bijna altijd geluid om je heen, als het geen auto is dan wel een vogel. Maar na een dag was ik gewend aan de intense stilte in de woestijn. Het maakt dat je gemakkelijker naar binnen kunt keren en de tijd kunt vergeten.

Je hebt echt de tijd en ruimte om even stil te staan bij alles in je leven. Daardoor werden bepaalde beslissingen voor mij ineens duidelijk. Anneke is meerdere keren op deze plek geweest en kon daardoor goede tips geven over hoe je voor te bereiden op de tocht. Ze staat elk moment voor je klaar. Er is ook ruimte om 1 op 1 met haar te spreken als je dat wilt. Anneke komt op mij over als een warme, betrokken en intuïtieve vrouw en dat merk je in de manier waarop ze de reis organiseert en begeleidt; met veel zorg en aandacht.

Aukje Paulusma

Paulusma Communicatie

Kan ik je ergens mee helpen?