24 oktober 2021- Samenkomst deelnemers Bezinningsreis november ’21

Agenda, Bezinningsreizen

24 oktober 2021
Samenkomst deelnemers Bezinningsreis Egypte november 2021

Datum: 24 oktober 2021
Tijd: 13:30 tot 16:00 uur
Locatie: wordt nader bekend gemaakt

Bezinningsreis Marokko, november 2019:

Waarom ik precies naar de Sahara wilde wist ik niet, maar dat ik wilde gaan wist ik wel. En van die beslissing heb ik geen spijt gekregen!

Anneke haar enthousiasme over slapen onder de sterren, mediteren bij zonsopgang en wandelen in stilte, was heel aanstekelijk en er was geen woord van gelogen.

Van te voren schoten er wel gedachten door me heen over het vele zand, de hitte en de basic-omstandigheden (in de woestijn heb je geen stromend water en sanitair): 'zou ik dat wel aan kunnen en er aan kunnen wennen?'
Eerlijk is eerlijk, het was wel even wennen maar dat ging super snel. Al snel voelde ik me één met de stilte en de omgeving. En kon ik me voorstellen hoe nomaden door de woestijn trokken en leefden.

Ondanks de basicomstandigheden werd al het eten hygiënisch bereid en heb ik geen last van mijn stoelgang gehad. Het eten was smakelijk en vers bereid. Het brood werd ter plekke in het vuur gebakken! Ik vond het vooral fijn om letterlijk zo dicht bij de aarde te leven. Door het slapen op de grond, het eten en zitten rondom het kampvuur maakt dat je goed kunt aarden.

De stilte was echt intens. Ik had tijd nodig om te wennen aan nagenoeg geen omgevingsgeluid in de woestijn. Daardoor werd ik me pas echt bewust van het lawaai in mijn hoofd, dat ik dus minder goed hoor in Nederland. Daar is bijna altijd geluid om je heen, als het geen auto is dan wel een vogel. Maar na een dag was ik gewend aan de intense stilte in de woestijn. Het maakt dat je gemakkelijker naar binnen kunt keren en de tijd kunt vergeten.

Je hebt echt de tijd en ruimte om even stil te staan bij alles in je leven. Daardoor werden bepaalde beslissingen voor mij ineens duidelijk. Anneke is meerdere keren op deze plek geweest en kon daardoor goede tips geven over hoe je voor te bereiden op de tocht. Ze staat elk moment voor je klaar. Er is ook ruimte om 1 op 1 met haar te spreken als je dat wilt. Anneke komt op mij over als een warme, betrokken en intuïtieve vrouw en dat merk je in de manier waarop ze de reis organiseert en begeleidt; met veel zorg en aandacht.

Aukje Paulusma

Paulusma Communicatie

Kan ik je ergens mee helpen?